dinsdag 30 juni 2015

Tips&Tricks | Schone voetjes!

Om meteen maar goed te beginnen, hier een hele handige en simpele tip om de schoon gewassen (witte) voetjes schoon te houden voor een wedstrijd of iets dergelijks!

Iedereen kent het wel, de dag voor de wedstrijd (of clinic of ...) sta je lang te schrobben om de voetjes van jouw pony of paard weer stralend schoon te krijgen. Vervolgens gaan ze 's nachts heerlijk met deze schone voetjes in de mest staan of liggen (terwijl je de stal helemaal schoon gemaakt hebt, weten ze toch die ene plek te vinden...), conclusie; de volgende ochtend zitten deze stralend schone voetjes onder de vieze (mest) plekken!

Je kan er (stal) bandages om doen, maar dat is vaak warm en niet altijd even praktisch en makkelijk. Deze tip zorgt voor schone voetjes, zonder dat t te warm is of gaat broeien én het is heel makkelijk om te gebruiken! (Oude) sokken!


Je hebt nodig:
- (oude) sokken
- schaar
- schone voetjes

Je neemt een paar (of twee paar) sokken, dit kunnen oude en gebruikte sokken zijn of nieuwe goedkope sokken. Gebruik voor tot onder de voorknie gewoon normale sport sokken en voor tot boven de voorknie kan je lange (bijvoorbeeld paardrij) sokken gebruiken.

Knip de tenen van de sok open en nu kan je ze al om doen! Trek de sok over de hoef helemaal naar boven, vervolgens trek je de sok naar beneden tot aan de hoef. De hak van de sok komt op de achterkant van de kogel te zitten. En de voetjes zijn beschermd tegen vieze plekken, zonder warm te worden of ingewikkelde bandages om te hoeven doen!

Let op!
Zorg wel dat de sokken niet te strak zitten dat ze kunnen gaan knellen, maar ook zeker niet te los dat ze af zakken! Als ze af zakken worden de voetjes natuurlijk gewoon weer vies, maar door het afzakken kan de sok gaan knellen en dat wil je niet hebben uiteraard!

Verder is het belangrijk om eerst de sok helemaal naar boven te trekken, zodat alle haren netjes plat liggen onder de sok en niet kunnen gaan irriteren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten